Bulls 2019, entre la revolució i la continuïtat

2019-02-20 16:44

Bulls 2019, entre la revolució i la continuïtat

La gamma Bulls 2019 opta per la continuïtat i la revolució. Al costat de models que es mantenen pràcticament inalterats respecte al 2018, arriba la revolució Fazua, el petit i lleuger conjunt motor-bateria que sembla cridat a marcar una nova època en el món de les ebikes.

Bulls muntarà Fazua en dues mountain bike (alumini i carboni) amb doble suspensió i 120mm de recorregut. Són els models Wild Flow Evo RS i Wild Flow Evo SL, que pesaran 17,5 i 15,9 kg respectivament. Aquests pesos les situaran entre cinc i set quilos per sota de la majoria de dobles equipades amb motors Bosch, Yamaha o Brose.

La marca alemanya també s'endinsa en dos segments del mercat nous per a ella, el de les ebikes de carretera i les de gravel. Les de carretera s'anomenaran Alpine Hawk (carboni, 13,9 kg) i Harrier Evo (alumini, 16,4) i les de gravel Grinder Evo Carbon (carboni, 14,5 kg) i Grinder Evo (alumini, 16,7).

La gamma E-Stream designa les Bulls equipades amb motor Brose i presenta importants novetats en els models superiors. A partir d'ara, aniran equipats amb el nou motor Brose Mag. Està construït en magnesi i és mig quilo més lleuger que el Brose S, a banda de presentar un software optimitzat.

Com a complement, la bateria de models com l'E-Stream Evo AM3 i AM4 passa de 650 a 750Wh, molt per damunt del que ofereix quasi la resta de la competència, que es conforma amb 500. I en el cas de models d'altres marques que munten bateries semblants, com les Specialized Turbo Levo, Bulls ofereix un preu notablement més competitiu.

La gamma equipada amb motor Shimano es manté pràcticament inalterada, i manté com a bandera el model d'enduro amb 180mm de recorregut, canvi electrònic i fins a 750Wh de bateria, l'E-Core Evo EN Di2. I també es mantenen amb pocs canvis els models que porten Bosch, com la Six50 Evo AM4 o les ebikes pensades per a fèmines, com l'Aminga Eva TR2.

A més, Bulls presenta un model molt assequible equipat Bosch Performance CX. És la Copperhead E3, a partir de 2199€.

Una altra novetat és la creació d'un nou tipus de mountain bike elèctrica pensada per a persones grans o amb dificultats de mobilitat. Models com el Six50 E1 CX Street tenen les suspensions, canvis, frens i posició de conducció que qualsevol altra bicicleta de muntanya, però amb la peculiaritat que són de barra baixa. Això sí, estan pensats per a una conducció molt tranquil·la.

I en la gamma de models de trekking trobem la Lacuba Evo Lite 5, amb el lleuger Brose Mag i bateria de 750Wh, a més del novedós canvi integrat Shimano Nexus 5. Aquest és el primer canvi d'aquest tipus dissenyat específicament per a ebikes, la qual cosa significa que està pensat per aguantar parells motor superiors als 50Nm. I ho necessitarà, perquè el parell del motor Brose és de 90Nm.