Com rento la meva bici elèctrica?

2016-06-04 12:35

Com rento la meva bici elèctrica?

Primera cosa a saber. Les ebikes no tenen alèrgia a l'aigua! Tots els components de la teva bicicleta elèctrica són estancs. Bateria, motor, connectors, controladora i pantalla aguanten sense problemes un aiguat o que les rentis amb una mànega.

Però compte. Una bicicleta elèctrica és com un rellotge. N'hi ha que són water resistant i altres que poden submergir-se fins a 100 metres de profunditat. És a dir, que pots fer immersió amb ells i la pressió de la profunditat marina no comportarà cap avaria.

Seguint amb la comparació del rellotge, la teva bici elèctrica seria water resistant. Està preparada per a un dia de pluja o per a un rentat amb mànega sense pressió. En canvi, no està preparada perquè la rentis en els serveis d'auto-rentat que hi ha a les benzineres ni al jardí de casa amb un compressor tipus Kärcher. I tampoc està preparada per submergir-la en el moment de creuar un rierol profund o dur-la a sobre del cotxe a més de 80 per hora el dia que cau un fort aiguat.

L'aigua podria entrar dins del motor o la bateria i espatllar-la.

Què he de fer si ha entrat aigua al motor o la bateria i la bicicleta deixa de funcionar? No hi ha temps a perdre! Desmunta la bateria i eixuga-la de seguida tan bé com puguis, així com els connectors. En el cas que puguis accedir a la controladora, fes el mateix: treu l'aigua i asseca els connectors.

A continuació deixa la bicicleta en un lloc sec tota la nit en una posició que permeti la sortida de l'aigua.

Sobretot, no utilitzis assecadors de cabell ni cap altra font de calor semblant, especialment amb la bateria.

I si l'endemà la bicicleta segueix sense funcionar, porta-la a un servei tècnic especialitzat. Ells sabran indicar-te la solució més apropiada.

Així doncs, com rento la meva ebike? La millor manera és amb una galleda d'aigua, sabó i una esponja, després d'haver retirat la bateria. I sí, també pots fer-ho amb una mànega, sempre i quan sigui sense pressió.

I quina és la millor manera de portar la bici a l'exterior del cotxe? Actualment es poden trobar al mercat fundes de neoprè per protegir els motors i les bateries dels principals fabricants (Bosch, Yamaha, Brose, Shimano...). Si la teva bici té una altra motorització, tu mateix pots fabricar-te un protector que faci la mateixa funció. I si estàs en ruta i has d'improvisar sobre la marxa, una bossa de plàstic ben lligada també funcionarà.