Coronavirus: com guardar la meva ebike durant el confinament

2020-04-08 19:26

Coronavirus: com guardar la meva ebike durant el confinament

 La llarga parada a què ens obliga el confinament a casa provocat pel Covid-19 porta a molts propietaris de bicicletes a preguntar-se com ho han de fer per guardar la seva bicicleta, sobretot pel què fa a la bateria. Intentem respondre a aquesta pregunta.

I la resposta és molt breu. Pràcticament no hem de fer res. El principal és assegurar-nos que la bateria no estigui descarregada. Idealment, la bateria hauria d’estar al 60% de la seva capacitat per tal que patís el mínim durant aquest llarg període de confinament. Si està al 100% tampoc no passa res.

El que sí seria dolent és que estigués a zero durant mesos o setmanes. Les cel·les patirien i el dia que la tornéssiu a carregar, quasi segur que hauria perdut autonomia irremeiablement.

Així que si tens la bateria poc carregada, posa-la a carregar.

Un altre tema que molts usuaris se solen plantejar és si han de deixar la bateria posada a la bicicleta. No, millor treure-la i guardar-la en un lloc sec, no exposat al sol i a una temperatura d’entre 15 i 20 graus.

Així que si guardeu la bicicleta en un garatge, és millor que us acostumeu a pujar la bateria sempre a casa. Treure-la sovint us servirà per adonar-vos que l’allotjament de la bateria acostuma a acumular pols i fang, així que no estarà de més que de tant en tant feu una mica de neteja i feu una ruixada als contactes amb sprai dielèctric.

Un altre punt que hauran de revisar els ebikers que portin rodes tubeless serà el líquid de les rodes i que aquestes no hagin perdut pressió. Paga la pena aprofitar aquesta aturada forçosa per canviar el líquid en la seva totalitat o posar-hi el nivell necessari.

I si les rodes només han perdut pressió, n’hi haurà prou amb tornar a inflar i fer girar les rodes a la màxima velocitat que siguem capaços i inclinant la bicicleta a costat i costat per tal que el líquid arribi fins a l’últim racó de l’interior de les cobertes. D’aquesta manera es taponaran els possibles pors que hi pugui haver.

I no t’oblidis de comprovar el SAG de la suspensió, perquè amb el temps les forquilles i els amortidors tendeixen a perdre aire i les suspensions es queden massa toves.

Manteniment i neteja

Una tasca molt important que podem fer durant aquestes setmanes que no podem anar en bicicleta és per fer-li el manteniment i/o substituir components que s’han quedat vells. Sempre ens queixem que no tenim temps; doncs ara no tenim excusa. Tenim temps de sobres per fer-ho.

Ara és el moment de canviar la cadena, el cassette, les pastilles de fre, els pneumàtics... O per regalar-nos algun petit caprici, com posar un seient més còmode, un manillar de carboni o més ample, muntar unes llantes més lleugeres...

Tens dubtes de com s’ha de fer o no trobes els components que necessites? Truca’ns al 607800188 i nosaltres t’ajudarem.

I sobretot, aprofita també el confinament per deixar la teva bicicleta elèctrica neta com si acabés de sortir de la botiga. Utilitza desengreixant, una mica d’aigua i sabó i veuràs com la teva ebike recupera una lluentor que semblava definitivament perduda.

Ah, i quan estigui ben seca no t’oblidis a lubricar la transmissió, les barres de la forquilla, l’amortidor i la tija del seient.

D’aquesta manera, gaudiràs com un nen el primer dia que puguis tornar a sortir en bici pels teus senders preferits.

Salut i pedals! Cuideu-vos i estigueu preparats: arribarà el dia en què, per fi, podrem sortir de casa.