Ebikes: la venjança dels grassos

2019-05-04 11:56

Ebikes: la venjança dels grassos

... I dels fluixos. I dels mandrosos. I dels que no poden o volen seguir el ritme de les seves parelles. I dels que pateixen alguna dolència que els impedeix desenvolupar el cent per cent la seva potencialitat...

Si alguna cosa tenen les bicicletes elèctriques és que democratitzen l'ús de la bicicleta. Permeten muntar més dies a la setmana, fer rutes més llargues i amb més desnivell, rodar al mateix ritme -o fins i tot superior- que aquell amic ciclista que surt cinc dies a la setmana i que està tan en forma.

Fixem-nos en les persones amb sobrepès Sovint tenen una relació difícil amb la bicicleta. Als que pesen 60 quilos els resulta difícil comprendre el difícil que és fer MTB per a algú que en pesa cent. Que s'imaginin només fer les mateixes rutes que fan sempre amb unes alforges carregades amb 40 quilos de pes extra. A l'hora d'afrontar una pujada dura, el ritme decau en picat, l'esforç esdevé agònic i l'ascensió es fa eterna.

Sembla clar que, en idèntiques condicions, el ciclista de 100 quilos pateix molt més que el que només en pesa 60.

Una ebike és una bicicleta amb súper poders. Té aquell botonet màgic amb què havíem somiat quan rodàvem sobre una bici convencional. Després de cent quilòmetres d'esforç, exhaustes, imaginàvem que premíem el comandament imaginari i, de cop i volta, sense haver de fer més sacrifici, ens situàvem al final de l'etapa del dia.

Gràcies a les elèctriques, qui pesa cent quilos se sent lleuger com una ploma. Puja amb la sensació que, ara sí, pot respirar, gaudir del paisatge i la bona companyia. Ja no s'ha de conformar a arribar a dalt, últim, per suposat; ara també pot concentrar-se en la conducció i en estar pendent de la ruta i del paisatge. I sí, també pot arribar dalt sent el primer del grup. La vida és bella!

Amb la bicicleta elèctrica només has d'estar pendent de la bateria que et queda. Tens la tranquil·litat que podràs fer moltes més pujades de les que faries si només tinguessis la força de les cames. De manera que perds la por a provar camins nous pels que mai has gosat endinsar-te. Et llences pendent avall i, si no hi ha sortida, ja tornaràs a pujar.

El què dèiem al principi. Les ebikes són la revenja dels grassos.