Els principals fabricants aposten per les MTB elèctriques

2015-09-14 19:01

Més i més mountain bike elèctriques!

La presència de MTB elèctriques cada cop és més freqüent a les nostres muntanyes. Les ebikes són una solució perfecta per a molts usuaris de mountain bike assidus que pateixen lesions que els impedeixen practicar el seu esport al ritme que desitjarien o que, per causa de l'edat, troben en aquestes bicicletes la solució per no quedar-se despenjats del grup i per seguir pedalejant molts anys més.

De cara al 2016, són nombroses les marques que aposten fort per aquest sector emergent.

LAPIERRE

Lapierre Overvolt SX 800

Destaquem la gamma Lapierre 2016. Després d'uns inicis tímids en el món de les ebike, el prestigiós fabricant francès presenta nombroses novetats adreçades al biker que busca una elèctrica de gamma mitja o alta.

Lapierre s'endinsa en segments de la bicicleta de muntanya fins ara reservats a les MTB convencionals, amb models d'Enduro com l'Overvolt SX 800, amb suspensions Fox amb 170 mm de recorregut, o trails com l'Overvolt FS 700.

Tots els models Lapierre gaudeixen de quadres d'alumini hidroformat amb uns acabats esculturals.

La gamma incorpora, al ja conegut motor Bosch Performance, els motors Bosch CX, amb bateria de 500Wh en els models superiors, per poder gaudir de molts quilòmetres amb un parell motor de 75 Nm. Amb aquest motor, Bosch intenta situar-se a l'alçada de l'impressionant el motor Yamaha, amb 80 Nm, que també equipen alguns models Lapierre.

KREIDLER

Kreidler Vitality Dice 29er

El fabricant alemany s'adreça a un públic que busca bicicletes més confortables i assequibles, tot i que sense renunciar a les prestacions del que està considerat com el millor motor per a una bicicleta elèctrica.

La seva gamma consta de sis models, tots ells equipats amb motor Bosch Performance i dels quals quatre munten la nova bateria de 500 Wh. L'oferta Kreidler es divideix en dues branques: les full suspension responen al nom de Las Vegas, mentre que les rígides, batejades com Vitality Dice, tenen un model (la Vitality Dice 29er Performance) amb un excel·lent primer preu de només 2.299 euros.

AVE

Ave XH7 FS Fully

Ave és un d'aquells fabricants amb poca implantació al nostre país però que a Alemanya gaudeix d'un prestigi ben guanyat en el sector de bicicletes elèctriques de muntanya. Els seus models tenen uns grans acabats, munten components de primera qualitat i tenen fama per la seva solidesa.

Ave ofereix tres models amb suspensió davantera i tres models amb doble suspensió, amb una gamma de preus que oscil·la entre els 2.965 euros del seu model més assequible (la XH3 Hardtail) i els 5.077 de la sofisticada XH7 FS Fully.

GRACE

Grace MX2 Trail

En aquest cas, ens trobem davant d'una marca alemanya que, a més de models urbans i esportius, produeix una ebike de MTB amb un disseny únic i equipada amb el mític motor Bosch Performance, la Grace MX2 Trail. L'exclusivitat té un preu: 3.558 euros.

BENELLI

Benelli Alpan

A diferència de les altres bicis elèctriques que hem tractat fins ara, els models de l'històrica marca italiana Benelli munten el motor a l'eix de la roda del darrera. No hi ha dubte que el motor central és més pràctic quan circulem per pistes o corriols de muntanya, però quan implica haver de pagar el doble, molts usuaris es decanten per un motor hub que transmeti l'energia directament a la roda.

I en aquest segment de mercat, Benelli no té competència. El seu model Benelli Alpan, amb roda de 27,5" (o l'Achle, amb roda de 29"), és, indiscutiblement, la reina de la categoria. Per un preu de 1.699 euros (o 1.519 a preu d'oferta el model 2015), disposarem d'una bicicleta elèctrica equipada amb un grup complet Shimano Deore i altres components de qualitat. L'Alpan disposa d'una transmissió amb tres plats, un luxe del qual no gaudeix cap elèctrica amb motor central.

Per cert, a la botiga encara tenim una Alpan 2015 per 1.519 euros. El primer que arribi se l'emporta.

I accediu al web Biciclick.es trobareu molts altres models de muntanya que també us podem oferir.