La bici elèctrica guanya la cursa de mitjans de transport

2015-10-19 13:18

Dissabte vam participar en la cursa de mitjans de transport que organitzava l'associació Mou-te en bici dins del programa d'activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. I vam guanyar!

Es tractava de fer el recorregut entre Fornells de la Selva i la Catedral de Girona el més ràpid possible, respectant, això sí, les normes de circulació. L'itinerari no resultava pas idoni a causa de l'existència d'un tram interurbà, que donava molt d'avantatge a la moto i el cotxe.

Tot i això, els trams urbans i la possibilitat d'arribar a la Catedral de Girona en bicicleta (el cotxe i la moto havien d'aparcar) ens van permetre recuperar el temps perdut als trams més ràpids i guanyar. La nostra bici elèctrica (una Benelli de trekking) va arribar dos minuts abans que la moto, que es va classificar en segon lloc. Més tard van arribar les altres bicicletes, el cotxe, les persones que anaven en tren, autobús i els que anaven a peu.

Un cop més, la bicicleta elèctrica ha demostrat ser un dels mitjans més eficients que existeixen en desplaçaments urbans. Les ebikes són ràpides, silencioses i consumeixen un mínim d'energia.