Nota de premsa inauguració botiga eBici.cat-Biciclick Girona

2015-05-15 10:04

Nota premsa inauguració CATALÀ.pdf (160016)

 

eBici.cat: una història personal

El pròxim dia 9 de maig s'inaugura eBici.cat-Biciclick Girona, una iniciativa pionera a les comarques gironines.

eBici.cat va néixer la primavera del 2014, impulsada per Gabriel Pernau. Durant els últims vint anys, el seu fundador ha compaginat l'exercici del periodisme i la publicació d'una vintena de llibres amb la seva gran afició, el ciclisme. L'any 1996 va fer un gran viatge en solitari: durant quatre mesos va pedalejar d'Istambul fins a la Xina, experiència que va plasmar en el llibre A la Xina amb bicicleta (La Campana, 1997 en català i Ediciones B, 1998 en castellà). A aquest títol el van seguir d'altres, com Tot Cuba amb bicicleta (La Campana, 1999 en català i Ediciones B, 2000 en castellà) i Per terres d'Al·là, Brau Edicions 2006 en català i com a blog el 2008 a la web de La Vanguardia en castellà). O guies com Barcelona amb bicicleta (Columna, 2005, reeditat el 2015) o 11 rutes per l'Escala (Cossetània, 2011).

El 2014, després d'una estada a l'estranger de més d'un any i davant del panorama crític en què es troba el sector de la premsa, va decidir reorientar la seva carrera professional cap al que fins llavors havia estat la seva gran afició. "Havíem decidit traslladar-nos a Girona, i com que vivim en un barri molt costerut, per primera vegada em vaig plantejar comprar-me una elèctrica. Va ser una descoberta: la bici em permetia superar desnivells importants amb un esforç mínim! És a dir, podia seguir anant en bicicleta entre setmana".

I va sorgir la idea de muntar un negoci. "Vaig començar a investigar i vaig arribar a la conclusió que les ebikes aconseguiran que molta més gent utilitzi la bici en els seus desplaçaments diaris. Perquè permeten arribar més lluny, et canses menys, tenen més acceleració, amb la qual cosa el ciclista se sent més segur i, el que per a mi és fonamental en desplaçaments urbans: no sues".

Amb aquest convenciment, Pernau va muntar eBici.cat. Durant el primer any, el negoci s'ha centrat en el lloguer de bicicletes elèctriques, i des de principis d'abril s'ha integrat a la cadena de botigues d'ebikes Biciclick i ha obert local propi a Girona, al número 28 del Passeig d'Olot.

"Arrenquem amb tota l'experiència personal i de Biciclick al darrera -assegura Pernau-, i amb la idea de convertir-nos en la botiga de referència en bicis elèctriques a la demarcació de Girona. Oferim tot el ventall de bicicletes elèctriques que hi ha al mercat, des dels més econòmics, per a qui busca un mitjà de transport eficaç i senzill, fins als més sofisticats, per a aquells ciclistes amb experiència que volen descobrir les noves possibilitats que ofereix una ebike amb doble suspensió i amb components de primera qualitat".

El fundador d'eBici.cat està convençut de les bondats de la bicicleta elèctrica en els desplaçaments urbans. "Anar a la feina no té per què ser una càrrega feixuga i avorrida. Començar el dia pedalejant desperta l'esperit, et fa sentir més optimista alhora que estem més en contacte amb l'entorn i fem una mica d'exercici. I si a sobre vas amb una elèctrica, tu regules l'esforç que fas i evites arribar suat. Això és qualitat de vida. Així que des de la botiga posarem el nostre granet de sorra perquè Girona sigui una ciutat encara més habitable i perquè el màxim de gironins descobreixin el benestar personal que suposa desplaçar-se cada dia a cop de pedal".

Això vol dir que ja no escriurà més? "Ni molt menys! -nega Pernau. He deixat l'exercici diari del periodisme, però li puc assegurar que seguiré escrivint. No puc entendre el meu dia a dia sense escriure i sense estar envoltat de bicicletes. Totes dues facetes són parts inseparables de la meva vida".

La primera botiga de Girona de bicicletes elèctriques

El dissabte 9 de maig, a les 19h, s'inaugura eBici.cat-Biciclick Girona, la primera botiga de la ciutat especialitzada en bicicletes elèctriques.

eBici.cat-Biciclick Girona disposa d'un ampli stock de models de passeig, plegables i de muntanya en exposició, i ofereix als seus clients la possibilitat d'accedir a un ampli catàleg a través del portal Biciclick, la primera cadena de botigues de bicicletes elèctriques. Des d'aquesta plataforma, eBici.cat ofereix un catàleg amb més de 20 marques i centenars de models de bicicletes elèctriques que cobreixen tot el ventall d'oferta existent actualment en el mercat (BTT, plegables, de passeig, de carretera, trekking, tricicles, fixies, high speed...).

Gràcies a l'extensa oferta de què disposa, eBici.cat pot oferir als seus clients una assessoria personalitzada dels models que millor s'adapten a les seves necessitats.

Des del seu nou local, eBici.cat reforça el servei de lloguer de bicicletes elèctriques. Allà se centralitza el lloguer a hotels i allotjaments rurals que col·laboren amb eBici.cat, a persones que vulguin descobrir Girona d'una manera diferent, segura i divertida, o a ciclistes interessats a recórrer les vies verdes Girona-Olot i Girona-Sant Feliu de Guíxols.

eBici.cat no vol estar al costat del client només en el moment de la compra, sinó que pretén "acompanyar-lo" durant tota la vida útil de la seva bicicleta. Ofereix servei postvenda i disposa d'un taller especialitzat.

 

Un vehicle en expansió

La bicicleta elèctrica, ebike o bicicleta de pedaleig assistit, és el segment ciclista que, a dia d'avui, experimenta un creixement més gran al mercat europeu. Gràcies a l'assistència que proporciona el seu motor de 250 Watts, el ciclista pot recórrer 15 o 20 km amb poc esforç i quasi sense suar. Per tots els seus avantatges, les ebike s'han convertit en una alternativa raonable i econòmica (consumeixen uns 20 cèntims d'euro als 100 km) per als desplaçaments quotidians en ciutats com Girona.

Els models  més esportius permeten allargar les sortides i gaudir de molts més descensos, o bé seguir el ritme d'un grup de ciclistes en més bona forma. Així mateix, les ebikes donen la possibilitat de seguir muntant en bicicleta a persones que pateixen cardiopaties o lesions cròniques de genoll.

A més, i a diferència de la resta de vehicles que circulen avui pels nostres carrers, les bicicletes elèctriques són totalment silencioses i no emeten gasos nocius per al medi ambient.

Com empresa socialment responsable, eBici.cat té contractat el subministrament elèctric amb una companyia que només utilitza fonts d'energia renovables (Som Energia).

 

Adreça

Passeig d'Olot, 28 17006-Girona

 

Contacte

telèfon                        972093402 i 607800188

email                           gpernau@hotmail.com

 

Xarxes socials

webs                           www.ebici.cat i biciclick.es

facebook                     https://www.facebook.com/ebici.cat

twitter                         https://twitter.com/eBicicat