S'ha acabat la tirania dels 500 Wh

2018-05-11 09:38

S'ha acabat la tirania dels 500 Wh

És sabut que l'autonomia és la principal preocupació dels usuaris d'e-bikes i un dels factors que fan decantar la decisió de compra cap a un o altre model. Fins no fa gaire, l'estàndard eren els 400 Wh, actualment són els 500 Wh. Però s'ha acabat: ja hi ha models de muntanya amb 650, 750 i fins i tot 1.000 Wh.

La gamma E-Stream Evo de Bulls munta bateria de 650 Wh

 

Si amb una bateria de 500 Wh pots fer de 40 a 100 quilòmetres, amb una de 1.000 pots duplicar la distància recorreguda amb una sola càrrega. Vaja, que estem parlant de sortides d'un mínim de 80 quilòmetres a un ritme molt alt fins a 200, xifres que, francament, fan poques persones en una sola jornada.

També permet no haver-te de preocupar per la bateria que et queda (pot ser molt pràctic per travesses que impliquen dormir en llocs sense un endoll a prop) o utilitzar la potència del teu motor (quasi) sense limitacions. En definitiva, que amb una bateria de 100 Wh ja ens podem oblidar de comprar una segona bateria per a les sortides més llargues o de portar un carregador a la motxilla, amb les molèsties que això suposa.

Les Bulls E-Core Evo equipen 750 Wh

 

I quines marques equipen bateries de més de 500 Wh? A continuació et presentem algunes gammes que trobaràs a la nostra botiga.

Bulls Brose. El fabricant alemany equipa la gamma E-Stream Evo amb bateries BMZ de 650 Wh o 17,5 Ah integrades en el quadre. Això representa un 30% més de capacitat d'energia que una bateria de 500 Wh. Hi ha models E-Stream Evo de muntanya (rígides i dobles), de cross, de trekking i urbanes.

Bulls Shimano. La mateixa marca equipa la gamma E-Core Evo amb una única bateria integrada de 375 Wh, però el quadre disposa d'un espai per equipar, opcionalment, una segona bateria amb la mateixa capacitat, amb la qual cosa disposem de 750 Wh, un 50% més que una bateria de 500 Wh. Hi ha Bulls E-Core Evo d'e-MTB i de Cross.

Riese & Müller. El fabricant alemany especialitzat en e-bikes de gamma premium disposa de diferents models equipats amb motor Bosch i doble bateria de 500 Wh.

Riese & Müller s'emporta la palma: 1.000 Wh!

 

La gamma Delite inclou dues bateries externes, la New Charger porta una bateria integrada i l'opció de muntar una segona bateria externa i, per últim, la Supercharger, el módel més reeixit, equipa dues bateries Bosch Power Tube integrades dins del quadre. Totes les gammes tenen models de muntanya i de trekking, perquè, vagis on vagis, les teves sortides siguin eternes!